torsdag 28 maj 2015

Årets första seglats


Fredagen den 22 maj tog jag semester. Jag fixade det sista nödvändiga i båten, kopplade in batterier, solcell, kylbox, lanternor mm. Provianterade och fyllde upp med bensin, Vid 16 tiden var jag klar och satte kurs mot Norra Ingmarsö. Vinden var kraftig från syd väst ca 7-8 m/s. Färden till Ingmarsö gick i en rasande fart. Framme i god tid för att hinna ankra upp i lugn och ro. Fick hjälp av Niklas, konstnären som tydligen går under smeknamnet "kludden". Pinsamt nog hade jag glömt hur man gör en pålstek. Väl förankrad så var det dags för några kalla öl. Jag fick det stora nöjet att samspråka med Niklas i hans otroligt fina Smaragd. En trevlig kille med stor seglingskunskap.
Natten var blåsig, rejält blåsig. Tre båtar lämnade Lilla Kastet för att söka sig en bättre hamn eftersom de trycktes upp mot berget. Min betydligt mindre bår (24 fotare) klarade sig bra, jag hade ett otroligt bra fäste i ankaret. Däremot blåste förseglet ut så jag var tvungen att gå upp kl 4 på morgonen för att trassla ut förseglet , bärga det och stuva det i förpiken.
Lördagen var fyllt av arbete. Roligt och lärorikt men jobbigt. Jag somnade tidigt ef´ter att ha fått ost, kex och champagne. Missade Eurovison och vaknade runt 06:00. efter morgon bestyren satte jag kurs hemåt. Startade ca 07:10 från Ingmarsö och gick för motor hela vägen hem, det var så gott som vindstilla hela vägen, och var hemma ca 10:45.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar